Waarom kerstpakketten zoveel aandacht nodig hebben

Verzorg jij ieder jaar de kerstpakketten binnen het bedrijf? Dan is het je vast opgevallen dat deze pakketten erg veel aandacht nodig hebben. Het is namelijk niet eenvoudig om een goed kerstpakket samen te stellen. Toch hoeft dit ook absoluut geen dagen werk te zijn. Er zijn een hoop verschillende manieren om minder tijd te spenderen aan het samenstellen van de pakketten. Vraag jij je af op welke dingen je allemaal moet letten en hoe je minder tijd kwijt bent aan het maken van de pakketten? Dan lees je hieronder de verschillende oplossingen, waardoor je dit jaar veel sneller een origineel kerstpakket hebt.

Het idee achter de kerstpakketten

Het allerbelangrijkste is het idee achter de kerstpakketten. Het is traditie dat werkgevers hun werknemers een kerstpakket cadeau doen tijdens de feestdagen. Hierdoor ben je als werkgever bijna verplicht om eraan mee te doen. Echter, hoef je dit zeker niet als een verplichting te zien. Veel werkgevers zijn dankbaar dat ze op deze manier de mogelijkheid krijgen om hun waardering te laten blijken. Werknemers zullen het zeker waarderen als je de moeite neemt om een kerstpakket voor ze samen te stellen. De periode rondom de kerst is dan ook de perfecte periode om de band met je werknemers aan te sterken.

Allergieën en andere zaken om rekening mee te houden

Een van de dingen waar de meeste werkgevers het het moeilijkste mee hebben is om rekening te houden met bepaalde dingen. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om een personeelslid met een allergie iets te geven waar hij of zij niet tegen kan. Indien je bekend bent met deze problemen, dan dien je hier rekening mee te houden. Bovendien zijn er ook veel mensen die niet drinken of vanwege hun geloof bepaalde dingen niet mogen hebben. Ben je hier als werkgever van op de hoogte? Dan is het een goed idee om hier rekening mee te houden. Dit zullen je werknemers zeker weten waarderen.

De uitstraling van het pakket

De uitstraling van het kerstpakket is erg belangrijk. Het is de bedoeling dat het pakket er goed uitziet. Het is aan te raden om voor een verpakking te kiezen die goed bij de kerstsfeer past. Een kartonnen doos is tegenwoordig niet meer voldoende. Het is aan te raden om de kerstpakketten ook goed in te pakken. Hiervoor heb je veel verschillende soorten cadeaupapier te koop in de winkel. Het is geen slecht idee om eens een aantal rollen cadeaupapier aan te schaffen. Op deze manier komen de kerstpakketten ook echt over als leuke cadeaus.

Het budget dat je besteedt aan kerstpakketten

Tot slot moet je nog bepalen welk budget je aan de kerstpakketten kunt besteden. Dit is natuurlijk van veel verschillende factoren afhankelijk. Jij weet als de beste hoeveel je kunt missen voor de pakketten. Ook luxe kerstpakketten hoeven niet gigantisch veel te kosten. Het allerbelangrijkste is dat het personeel het gevoel krijgt dat ze gewaardeerd worden. Je kunt complete kerstpakketten inkopen als jij jezelf een hoop moeite wilt besparen.

koffie

Snelle’ koffie smakeloos? Zo los je dat op

Wanneer je alleen woont of weinig tijd hebt, dan kies je snel voor een ‘snelle’ koffie. Oftewel, een kopje koffie maken in een apparaat door middel van cups. Maar wanneer je het liefst koffie drinkt met een sterke smaak, dan kan dit bakkie vaak een teleurstelling zijn op het gebied van smaak. En elke dag een koffie voor onderweg halen bij een bar gaat op den duur ook flink in de kosten lopen. Hoe kan je dit anders oplossen?

Doseer met instant koffie

Jouw ideale koffie ontstaat door alles goed te doseren. En laat dat nou net heel makkelijk zijn met instant koffie. Grote merken verkopen dit in verschillende smaken. Instant koffie bestaat uit poeder in een zakje, dat je kan aanmaken met heet water. Deze zet je bijvoorbeeld ‘s ochtends even snel aan tussen het opstaan en aankleden door. Vind je de koffie nog te smakeloos met één zakje? Gebruik dan meer poeder of schenk er minder heet water bij. Goed blijven roeren om klontjes te voorkomen en genieten maar.

Koffiecup met eigen inhoud

Zet je dagelijks een kop koffie met een apparaat als de Dolce Gusto? Maar vind je de smaak van de koffie wat matig en staat ook de hoeveelheid afval die je produceert met de cups je tegen? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van hervulbare koffiecups. Deze vul je heel eenvoudig met je eigen gemalen koffie en plaats je vervolgens in het apparaat. Binnen enkele seconden heb jij de koffie in de gewenste sterkte. Een hervulbare koffiecup kan je wel tot 150x hergebruiken en kan je meewassen in de vaatwasser.

Apparaat met timer

Drink je toch het liefst koffie uit het koffiezetapparaat? Dan zijn er ook nog genoeg apparaten met timers verkrijgbaar. Door het handige klokje kan jij heel eenvoudig programmeren wanneer deze moet starten met het maken van koffie. Zo staat jouw koffie al klaar wanneer je net uit bed komt. Moet je alsnog elke ochtend haasten? Schaf dan ook een thermosbeker aan, zodat je onderweg alsnog kunt genieten van je favoriete zelfgemaakte koffie.

percolators

De kracht van percolators

In 1933 bedacht de Italiaanse ingenieur Alfonso Bialetti een knappe koffiemaker. Met zijn Moka Express zette je voortaan thuis snel en gemakkelijk koffie op je kookvuur. Het iconische toestel bestaat uit drie aluminium onderdelen. Onderaan giet je water in het kookreservoir. Daarboven ligt een geperforeerd plaatje waar je grof gemalen koffiebonen over lepelt.

Door de warmte stijgt het kokende water via een buisje omhoog. Daar druppelt het water op de gemalen koffiebonen. Zo sijpelt het door de aluminiumfilter terug naar het kookreservoir. Dit principe heet percoleren. Vandaar komt het ook de naam “percolator”. Een percolator is dus een handig systeem waarmee in een mum van tijd een heerlijk vers bakje koffie zet.

Gebruiksvriendelijk principe

Percolators zijn gebruiksvriendelijk. Je hebt zelfs geen papieren filter nodig: water en gemalen koffie volstaan. Deze espressomakers werken op verschillende warmtebronnen zoals gas, elektriciteit en halogeen. Tegenwoordig vind je zelfs exemplaren voor inductievuren. Het oerdegelijk design bleef nagenoeg ongewijzigd.

Professionele percolators

Vandaag volgen professionele percolators nog steeds dit principe. Het verschil zit hem natuurlijk in de grootte van het apparaat en de hoeveelheid kopjes. De ouderwetse Italiaanse exemplaren zijn geschikt om thuis enkele kopjes te zetten. Met een professionele percolator van 15 liter zet je wel 100 kopjes koffie. Zo’n kanjer is ideaal als je op korte tijd een grote groep mensen koffie wil serveren. Bekende merken als Saro, Hendi en Animo pronken dan ook op allerlei horeca-evenementen.

Energiezuinig

Professionele percolators zijn energiezuinig. Zolang het apparaat aanstaat, blijft de koffie warm. Met een hoogwaardige dubbelwandige percolator is er zeker geen warmteverlies. Zo blijft de koffie gedurende je evenement altijd op de juiste temperatuur.

Slimme snufjes

De nieuwste modellen beschikken over verschillende slimme snufjes zoals een peilsysteem en een anti-druppelkraan. De ontkalkingsindicatie waarschuwt je op tijd voor kalkaanslag. Handig, want je drinkt je koffie toch graag zonder rare smaakjes?

koffie kopje

Zo drink jij je koffie in stijl

Voor sommige mensen is koffie een van de belangrijkste dingen om de dag door te komen. In de ochtend zijn de pas echt goed wakker na een kop koffie, in de pauze komen ze even tot rust met een ‘bakkie pleur’ en in hun vrije tijd kletsen ze ook graag bij onder het genot van een goede kop koffie. Als je zoveel koffie drinkt, dan is het wel belangrijk dat het goed op smaak is. Een aantal dingen kunnen helpen om de smaak te verbeteren. Want zeg nou zelf, een smakeloze bak zit niemand op te wachten.

Welk koffiezetapparaat gebruik jij?

Om koffie te maken, kun je natuurlijk gebruikmaken van het oude, vertrouwde koffiezetapparaat. Een paar scheppen koffie in de filter, wat water erbij en een paar minuten later is het klaar. Maar met de mogelijkheden van tegenwoordig is dit al behoorlijk ouderwets. Gun jezelf als fervent koffiedrinker een smaakvolle bak en investeer eens in een goede koffiemachine. Zo zijn er tegenwoordig genoeg koffiezetapparaten te vinden met een bonenmaler. Of gooi het compleet over de andere boeg en zet je dagelijkse espresso’s met een ECM espressomachine. Dit apparaat zal ook zeker stijlvol staan in je keuken.

Voeg zelf extra smaak toe

Je kunt verschillende blends gebruiken om te genieten van verschillende smaken koffie. Maar het kan ook op een andere manier. Voeg bijvoorbeeld eens wat siroop toe aan je koffie. Deze kan je kopen in de supermarkt of bij koffiespeciaalzaken. De siroop is verkrijgbaar in smaken als karamel, hazelnoot en vanille. Voeg een druppeltje hiervan toe aan je kopje koffie, roer het even goed door en je kan genieten van een kop koffie met een heerlijk smaakje. Dat bespaart je een bezoekje aan een dure koffiebar.

Houd de koffie warm

Je wilt even ontspannen genieten van je kopje koffie, maar opeens gaat de deurbel. Dus je staat weer op om de deur open te doen. Een paar minuten later keer je weer terug, neemt eindelijk een slok van je koffie en merkt dat deze in de tussentijd behoorlijk lauw is geworden. Dat komt de smaak niet ten goede. Gelukkig zijn er een aantal koffie accessoires verkrijgbaar die jouw geliefde drankje goed op temperatuur houden. Schenk bijvoorbeeld de koffie vanuit het apparaat over in een koffiepot van rvs en gebruik thermoglazen om uit te drinken. Of gebruik een koffiezetter. Deze oogt als een thermoskan, maar heeft een filter zodat je alleen maar water op de koffie hoeft te schenken. Op deze manier kan je het ook gebruiken om thee te maken.

koffiemachines kiezen

Koffiemachines kiezen

Koffie is enorm heilig voor de meeste werkende mensen. Bijna iedereen heeft thuis een koffieapparaat om te zorgen voor het eerste en laatste kopje koffie van de dag, maar hoe komen we dan aan onze andere kopjes koffie overdag. Steeds vaker is er op het werk ook een koffiezetapparaat om ons te kunnen voorzien van de koffie behoefte. Maar smaakt het kopje wel net zo goed als thuis en zo niet waar ligt dat dan aan. Ligt dat aan een ander koffiemerk of aan het apparaat wat de koffie maakt? In dit artikel zal duidelijk worden wat nou daadwerkelijk de impact is van een koffiemachine op de smaak van het vertrouwde bakje koffie.

Verschillende koffiemachines
Iedereen zet zijn koffie op een andere manier. De een gebruikt een automatische machine en de ander maalt het zelfs met de hand. De vraag is natuurlijk of het de smaak verbeterd of verslechterd. Tegenwoordig gebruiken veel mensen de nieuwste nespresso machine of ze gebruiken een koffiemachine die alle cups zoals dolce gusto kan verwerken. In principe maakt het niet uit welke machine er word gebruikt om het kopje koffie te zetten. Het gaat er vooral om welk merk het vaak is. De kwaliteit van de bonen bij A-merken is vaak vele malen hogen dan die van B-merken. Een punt wat wel belangrijk is als er wordt gekeken naar de aanschaf van een koffiemachine, is het feit wat deze allemaal kan. Het grootste voordeel aan een koffiemachine is namelijk dat die sneller koffie kan zetten wat tijd bespaart.

Al met al maakt het dus niet veel uit voor de smaak als er gekeken wordt naar koffiemachines. Wel is het belangrijk te kijken naar welke koffiecups en/of koffiebonen er gebruikt worden. Dit omdat deze vaak in kwaliteit verschillen. Dus geen zorgen over de koffiemachine op het werk een andere smaak geeft, maar zorg er wel voor dat je hetzelfde merk gebruikt als thuis.

koffie deal slider 2

Top 10 koffiezetapparaten

Een koffiezetapparaat kopen is geen dagelijks bezigheid. Daarom is het verstandig om hier wel tijd in te investeren. Wat voor apparaat wil je precies bestellen?